Taxi tarieven

Hoeveel kost een taxirit?


De kosten van een taxirit zijn afhankelijk van het starttarief,de afstand en de duur van de rit. Dit is een maximumtarief dat voorkomt dat u als klant teveel moet betalen. Dit maximale tarief wordt bepaald door de overheid. Een taxibedrijf mag niet meer vragen dan het maximale tarief. In de onderstaande tabel ziet u het maximale tarief van een taxi.

Type taxivervoerMaximale startsnelheidMaximale kilometer snelheidMaximale tijdsnelheid(per minuut)
Personenwagen (tot 4 personen)€ 3,19€ 2,35€ 0,39
Van (5 tot 8 personen)€ 6,49€ 2,95€ 0,44

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit


Stel je voor dat je een taxi nodig hebt van Kenedylaan, Eindhoven naar Eindhoven Airport met twee personen. De rit ligt op 6,2 kilometer afstand en duurt 15 minuten om de bestemming te bereiken. Dan mogen de kosten van een taxirit niet hoger zijn dan:

  • 1. Starttarief = € 3,19
  • 2. Kilometer tarief = (€ 2,35x10) € 23,5
  • 3. Tijdtarief = (€ 0,39x15) € 5,85
  • 4. Totale kosten = (€ 3,19 + € 23,5 + € 5,85) € 32,54
Dus voor een rit van 10 km die 15 minuten duurt, moet u niet meer betalen dan € 32,54. Natuurlijk duurt dezelfde rit soms langer dan 15 minuten vanwege een file. Dan betaal je meer, en als de rit sneller dan 15 minuten gaat, dan moet je ook minder betalen. Aan het einde van de rit kunt u de chauffeur om een ​​tegoedbon vragen. De voucher geeft precies aan hoeveel minuten de rit heeft geduurd, en hoeveel kilometer de afstand was vanaf uw ophaallocatie en eindlocatie.


Taxi wachttarief


De bestuurder kan een wachttarief in rekening brengen als u bent overeengekomen voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief is bijvoorbeeld van toepassing als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier verloopt. Het maximale wachttarief is € 43,94 per uur.


Vergelijk taxikosten


Een taxichauffeur kan u een vaste ritprijs aanbieden. Hij kan ook een toeslag in rekening brengen voor aanvullende diensten. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers. U moet de vaste prijs of toeslag regelen voordat de taxirit begint.

CONTACT INFORMATION

COMPANY INFORMATION